Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2024. Szeptember 05. 07:33, csütörtök | Életmód
Forrás: MTI

Tart a parlagfű pollenszezon csúcsidőszaka

Tart a parlagfű pollenszezon csúcsidőszaka

A parlagfű pollenkoncentrációja országosan nagyon magas, tart a parlagfű pollenszezon csúcsidőszaka - közölte honlapján a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ.

Azt írták: ezekben a napokban tetőzik a parlagfűszezon. A pollenterhelés országszerte nagyon magas, az Alföldön sokfelé extrém magas.

A hét első napjain megélénkülő keleti szél a Dunántúlra és a főváros környékére is további nagy mennyiségű pollent szállít, enyhülés a következő napokban még nem várható.

A többi lágyszárú allergén közül a csalánfélék pollenkoncentrációja országosan közepes, a libatopféléké a közepes-magas, az ürömé és a kenderféléké az alacsony-közepes tartományban alakulhat.

A pázsitfűfélék, az útifű, a lórom, valamint a szerbtövis, a rézgyom és az ernyősvirágzatúak virágporának mennyisége országosan alacsony.

A kültéri allergén gombák közül az Alternaria spóraszáma országosan magas, az Epicoccumé alacsony.

Kiemelték: a parlagfűre érzékenyeknél már jelentkezhettek erős tünetek, amelyek a pollenkoncentráció emelkedésének hatására fokozódhatnak, jelentkezhet orr- és szájnyálkahártya viszketés, orrfolyás, tüsszögés, szemviszketés.

Címkék: allergia, parlagfű, pollen

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 21. 09:25, szombat | Életmód

Árvíz: Ne legyenek katasztrófaturisták!

​​​​​​​Szelfi helyett inkább segítsék a védekezést - kéri a rendőrség.

2024. Szeptember 20. 07:47, péntek | Életmód

Kiállítás nyílt a Városligetben a Magyarország 365 fotópályázat képeiből

Ingyenes fotókiállítás nyílt csütörtökön a Magyarország 365 fotópályázat tavalyi kiírásának díjazott, illetve legjobb képeiből a Városligetben.

2024. Szeptember 20. 07:46, péntek | Életmód

Jelentősen nőtt hazánkban az új elektromos autók forgalomba helyezéseinek száma

Az újonnan forgalomba helyezett tisztán elektromos személygépkocsik száma több mint másfélszeresére nőtt Magyarországon idén január-augusztusban a megelőző év azonos időszakához képest

2024. Szeptember 20. 07:43, péntek | Életmód

Nyugodt, őszies idő várható a hétvégén, sok napsütéssel

Nyugodt, őszies idő várható a hétvégén, sok napsütéssel, 21-26 Celsius-fok körüli csúcshőmérséklettel és olykor megélénkülő széllel - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből.