Városlista
2024. szeptember 22, vasárnap - Móric

Hírek

2012. Február 10. 07:35, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

IMF: a növekedés a legnagyobb kihívás a magyar gazdaságnak

IMF: a növekedés a legnagyobb kihívás a magyar gazdaságnak

Folyamatosan egyeztet az IMF a magyar kormány képviselőivel - ezt mondta az IMF magyarországi képviseletének vezetője, Iryna Ivaschenko.

Mint mondta, sok minden múlik most a kormányon. Az ország megítélésének javítása érdekében ki kell vonni a különadókat és növelni kell a gazdaságpolitika kiszámíthatóságát.

Iryna Ivaschenko a magyarországi Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) budapesti rendezvényén közölte azt is, hogy a magyar gazdaság számára a növekedés jelenti a legnagyobb kihívást - számol be róla a privatbankar.hu. A szakértő úgy véli, mind rövid-, mind közép, mind hosszú távon gondot jelent a növekedés. Hozzátette, hogy Magyarország rendre a térségbeli növekedési átlag alatt teljesít, a kivitel jelenti a növekedés egyetlen forrását, ráadásul a belső fogyasztás és a beruházás is gyenge.

Iryna Ivaschenko kiemelte, hogy az IMF az idei évben 0,3 százalékos magyar GDP-növekedésre számít, ugyanakkor arra is figyelmeztetett, hogy a szervezet ronthat ezen a prognózison, mivel az kedvező euróövezeti forgatókönyv alapján született.A szakember szerint a magyar gazdaságpolitikának a stabilitásra és a növekedésre kell összpontosítania. Véleménye szerint a megfelelő kiigazítás segíthet a fenntartható költségvetési politika kialakításában és a növekedés beindításában.

Hangsúlyozta: a költségvetés bevételi és kiadási oldalait érintő intézkedések megfelelő összetétele szükséges ahhoz, hogy a kiigazítás ne fékezze túlságosan a gazdasági növekedést. Javítani kell Magyarország befektetői megítélésén is. A monetáris politikát az IMF magyarországi képviselője megfelelően óvatosnak nevezte.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 22. 09:00, vasárnap | Belföld

Azerbajdzsáni földgázkitermelésről kötött megállapodásokat a Mol

Azerbajdzsáni földgázkészletek kitermelésére vonatkozó kereskedelmi megállapodásokat kötött a Mol-csoport vegyesvállalati partnereivel - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

2024. Szeptember 22. 08:59, vasárnap | Belföld

Árvíz - Megkezdődik a Mosoni–Duna apadása

Megnyitották a Mosoni-Duna torkolati művet szombat délután, így a Mosoni–Duna apadása is megkezdődik - közölte az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a Facebook-oldalán.

2024. Szeptember 22. 08:58, vasárnap | Belföld

Árvíz - Több mint nyolcezer liter üzemanyagot adott át a NAV a védekezésre

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jövedéki eljárásban lefoglalt üzemanyagot, mintegy 7200 liter gázolajat és több mint 1100 liter benzint adott át az árvízi munkálatokra.

2024. Szeptember 22. 08:57, vasárnap | Belföld

Árvíz - Karácsony Gergely: Budapest jól vizsgázott a védekezésben

Budapest jól vizsgázott az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a főpolgármester szombaton Budapesten, az árvízvédelmi készültségről a Batthyány téren tartott sajtótájékoztatón.