Városlista
2024. szeptember 22, vasárnap - Móric

Hírek

2012. Január 04. 12:42, szerda | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Ezernyi hering vetődött partra

Ezernyi hering vetődött partra

Ezernyi hering vetődött partra újévkor Norvégia északi partjainál.

A norvég tengerkutató intézet keddi közlése szerint a jelenségre egyelőre nem találtak magyarázatot. Mintegy húsz tonna elpusztult hering feküdt a parton, ilyen tömeges partra vetődést még nem tapasztaltak korábban.

Ole Kristian Berg, a Trondheimi Egyetem biológusa szerint lehetséges, hogy a heringeket más halak vagy tengeri emlősök kergették partra. Az is előfordulhat, hogy egy rendkívüli áramlat sodorta ki, vagy szokatlanul magas édesvíztömeg irritálta és pusztította el őket.

A szakértő szerint a következő dagállyal a legtöbb hering visszakerül a tengerbe. A környéken lakók viszont attól tartanak, hogy ha nem takarítják el hamarosan a tetemeket, az oszlás bűze feltartóztathatatlanul elterjed a környéken.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 21. 09:15, szombat | Belföld

Árvíz - Orbán Viktor: még öt nehéz napot kell átvészelni

Még öt nehéz napot kell átvészelni az árvízi védekezésben, hogy az ország fellélegezhessen - mondta a miniszterelnök sajtótájékoztatón szombaton, Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné